vrijdag 13 juli 2012

Programma Candlelightconcert

Candlelightconcert 3 augustus 2012
Rob Waltmans m.m.v. Sopranenkwartet "Amica"
Erika Tieleman en Frans Jespers
Anja Hendrikx


Eerste concert 20.00 uur
Rob Waltmans m.m.v. Sopranenkwartet "Amica"


Johann Christian Heinrich Rinck (1770-1846)
Heil dir im Siegeskranz (God save the king)

Bob Chillcot (*1955)
Irish Blessing (Amica en orgel)

Yann Tiersen (*1970)
uit Six Pièces:
• La dispute

Antonio Vivaldi (1678-1741)
uit Gloria:
Laudamus te (Amica en orgel)

Andrew Lloyd Webber
Jesus Christ Superstar: Impression (Amica en orgel)
arr. Rob Waltmans

PAUZE

Tweede concert 21.00 uur
Erika Tieleman en Frans Jespers Quatre mains

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Symfonie nr. 5
Bewerking Hugo Ulrich
• Allegro con brio
• Andante con moto
• Allegro
• Allegro maestoso

PAUZE

Derde concert 22.00 uur
Anja Hendrikx


Antonio Vivaldi (1678-1741)
uit: "le quattro stagioni" (bewerking):
"zomer", opus VIII, nr.2
• Allegro non molto
• Adagio
• Presto

Naji Hakim (*1955)
Arabesques (2011)
• Prélude
• Pastorale
• Libanaise
• Arabesque
• Litanie
• Rondeau

NAZIT


Concertinformatie

Hartelijk welkom bij het Candlelight Concert. Om zo veel mogelijk van muziek te kunnen genieten hebben we voor u een aantal organisatorische puntjes op dit blad gezet, zodat we geen tijd hoeven te besteden aan allerlei mededelingen. Als u deze aandachtspunten goed doorleest, verloopt de organisatie vlekkeloos.

• Wilt u a.u.b. uw mobiele telefoon uitschakelen.
• Kaarslicht is mooi, maar het is open vuur. Wilt u goed opletten en niet te
dicht in de buurt van de kaars komen.
• We vragen u alleen te applaudisseren aan het eind van elk concert.
• Bij het laatste concert zullen alle musici naar voren komen voor een korte huldiging.
• Tijdens de pauzes kunt u in het Laurentiushuis, schuin tegenover de kerk, hapjes en drankjes nuttigen.
• Vrijwilligers die zorgen voor koffie, thee, fris en gebak zullen hun uiterste best doen om u snel te helpen. Toch kan het in de eerste pauze erg druk zijn en vragen we uw begrip voor enige wachttijd.
• Zorgt u er voor om tijdig in de kerk terug te zijn voor het volgende concert.
• Het concert is gratis waarbij wij een vrije gave uiteraard zeer op prijs stellen.


Curricula Vitae


Rob Waltmans studeerde schoolmuziek en orgel aan het Maastrichts Conservatorium. Hij sloot de studie af met het einddiploma solospel orgel. Sinds 1964 is hij als organist verbonden aan de Basiliek te Meerssen en sinds 2007 is hij Titulair Hoofdorganist van de H.Martinuskerk te Geulle. Hij is muzikaal adviseur van drie orgelkringen en sinds 1 augustus 2001 is hij vice-voorzitter van de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg. Hij is lid van de programmaraad van radio RTME. Hij is docent geweest aan het Romboutscollege in Brunssum en aan de Japanse Teikyo University in Maastricht. Sinds 1997 is hij dirigent van het Meerssens Mannenkoor en hij was jurylid op het internationale koorfestival in Berlijn. Hij geeft concerten in nagenoeg alle landen van Europa en in Mexico en verleende verder zijn medewerking aan diverse c.d.’s en aan opnames voor radio en tv. Van hem verschenen de c.d.’s “Orgels in Meerssen” en “Rob Waltmans bespeelt de orgels van de H.Petruskerk in Roggel, de Gertrudiskerk in Lottum en de Annakerk in Heerlen”. Hij gaf Masterclasses o.a. voor studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Artis Hogeschool voor de Kunst te Zwolle. Info: www.robwaltmans.nl

Rob Waltmans te midden van sopranenkwartet Amica:



Frans Jespers studeerde hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, en verder theologie, filosofie en godsdienstwetenschap. Hij is organist te Klimmen en hoofddocent godsdienstwetenschap aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen. Hij schreef een tiental boeken over muziekgeschiedenis en orgelbouw, o.a. over Pereboom & Leijser.


Erika Tieleman studeerde piano en orgel aan het Brabants conservatorium in Tilburg, bij resp. Alexander Hrysanide, Hub. Houët en Bram Beekman. Vervolgens specialiseerde zij zich in kamermuziek aan het Maastrichts Conservatorium. Voor orgel volgde zij masterclasses, zoals de Zomeracademie te Haarlem. Later is zij tevens cello gaan studeren. Naast haar lespraktijk assisteert zij op Muziekschool Sittard. Zij treedt op met koren en ensembles, ook in orgelconcerten, onder andere samen met haar echtgenoot Frans Jespers.


Anja Hendrikx studeerde orgel, klavecimbel en katholieke kerkmuziek aan het Maastrichts conservatorium. Haar docenten waren resp. Kamiel D’Hooghe en Remy Syrier. Na haar examen Docerend Musicus sloot zij in 1989 haar studies af met de actes Uitvoerend Musicus Orgel en Uitvoerend Musicus Klavecimbel. Er volgde een fase van deelname aan masterclasses en cursussen: docenten waren o.a. Guy Bovet, Xavier Darasse en Daniel Roth. Sinds 1990 is zij als kerkmusicus aan de St.Laurentiuskerk te Voerendaal verbonden. Daar bespeelt zij het Pereboom-orgel (1859) en heeft de leiding over de kerkkoren. Zij treedt regelmatig op als soliste en als begeleidster bij zowel concerten als ook opnames, zij geeft orgel- en klavecimbelles en maakt deel uit van het barokensemble “Les gouts reunis”. Zij verleende medewerking aan diverse cd’s, o.a. “Historische orgels in Limburg”, “Hommage aan Pereboom & Leyser, orgelbouwers te Maastricht” en “Het Historische Orgel in Nederland”.


CD VERKRIJGBAAR
Highlights van dit concert zijn opgenomen op een cd die voor 5 euro bij de organisatie verkrijgbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten